koktebel-mifi-pro-shampanske

"Коктебель": міфи про шампанське

 • 25597 переглядiв

КИЇВ. 18 вересня. УНН. В особливостях споживання червоного і білого вина розбираються багато українців. Хтось інтуїтивно, а хтось - вдається до порад експертів. Наприклад, всім давно відомо, що червоне вино добре поєднується з м'ясною закускою, а біле - більше підійде до рибних страв. З ігристим же вином - не все так однозначно. Про те, з чим краще вживати шампанське, як правильно його пити і в яких кількостях УНН розповіли експерти відомого українського бренду "Коктебель".

В цілому про ігристе вино існує багато міфів і хибних тверджень, кажуть експерти. Українці, наприклад, люблять пити цей напій з шоколадом і цукерками.

"Часто гастрономічні поєднання можуть змінити сприйняття смаку напою", - попереджають фахівці.

Міф №1. Шоколад і "шампанське" - ідеальне поєднання

Насправді ж шоколад володіє сильним домінантним смаком і часто може спотворити сприйняття напою, особливо це стосується сухих ігристих і брюта. На тлі насиченого смаку шоколаду будь-яке сухе вино може здатися кислим.

Міф №2. Ігристе вино подають тільки до десертів

Насправді цей напій - відмінний аперитив. У всьому світі ігристе вважається одним з кращих для споживання перед трапезою. Таке вино покращує апетит. Також ігристі вина чудово поєднуються з нежирною рибою, морепродуктами, сирами і фруктами.

Міф №3. Відкривати ігристе як "салют"

Напевно, кожному з нас доводилося відкривати ігристе вино. У новорічну ніч з цього ритуалу часто влаштовують справжні салюти. Однак відкривати таке вино гучно вважається непристойним. За етикетом пляшку слід навпаки відкорковувати обережно і тихо. Щоб зробити це, необхідно охолодити її максимально сильно і не міцно утримувати пробку так, що б вона залишилася в руці після відкупорювання.

"Що стосується келихів, то найчастіше ігристе розливають в так званий "флют" подовженої форми. У такому посуді воно довше "грає"", - говорять експерти.

Цікавим є той факт, що в одній пляшці ігристого уживаються близько 49 мільйонів бульбашок.

"Вино завдяки їм і отримало свою назву - "ігристе". У ньому відбувається так званий "перляж" - від французького "perle" - "перлина". Саме так романтично назвали гру бульбашок", - пояснили фахівці.

Як повідомляв УНН, українці стали більше споживати вина саме вітчизняного виробництва.

Українські Національні Новини

Новини Бізнесу