kolishniy-vitse-prezident-fifa-otrimav-devyat-rokiv-vyaznitsi-za-khabari

Колишній віце-президент FIFA отримав дев'ять років в'язниці за хабарі

 • 15660 переглядiв

КИЇВ. 31 серпня. УНН. Суд Нью-Йорка засудив колишнього віце-президента Міжнародної федерації футболу (FIFA) парагвайця Хуана Анхеля Напоута до 9 років тюремного ув'язнення, передає УНН з посиланням на Bloomberg.

Повідомляється, що парагвайця визнали винним в отриманні хабарів в розмірі 3,4 млн дол.

Звинувачення вимагало засудити до 20 років позбавлення волі. За їхніми даними, Напоут почав брати хабарі, як тільки отримав посаду у Федерації футболу Парагваю.

"Він прийшов в спорт, щоб заробляти гроші, хоча мав більше, ніж достатньо", - заявив прокурор.

Головним свідком у справі проходив Алехандро Бурсак, керівник спортивно-маркетингової компанії TyC Sports. За його словами, він заплатив не менше як 30 людям більше 160 млн дол., щоб забезпечити купівлю телеправ на трансляцію матчів південноамериканських турнірів та чемпіонатів світу 2026 і 2030 років. Один з працівників банківської групи Citigroup і Бурсак підтвердили, що Напоут був серед шести футбольних чиновників, які взяли виплати.

Нагадаємо, цього літа британський журналіст Тім Уайт презентував власне розслідування про корупцію у великому футболі. У фільмі він розповів, зокрема, і про можливий підкуп ФІФА за посередництва віце-президента УЄФА Григорія Суркіса.

Українські Національні Новини

Спорт