kolumbiya-rozpochala-repatriatsiyu-zhertv-aviakatastrofi

Колумбія розпочала репатріацію жертв авіакатастрофи

 • 9624 переглядiв

КИЇВ. 2 грудня. УНН. Військові Колумбії відправили у п'ятницю тіла п'яти жертв - членів екіпажу - в авіакатастрофі, внаслідок якої загинула і більшість членів бразильської футбольної команди "Шапекоенсе" на вантажному літаку для їх повернення назад в їх рідну Болівію, передає УНН з посиланням на Associated Press.

Усі п'ятеро були болівійськими членами екіпажу чартерного літака, який розбився в горах в понеділок і внаслідок чого загинула 71 людина, у тому числі гравці і тренери з "Шапекоенсе".

Тіла 50 бразильських жертв будуть репатрійовані пізніше п'ятницю на трьох рейсах в Шапеко, рідне місто команди, де їх передадуть родинам.

Прощання з жертвами катастрофи приходять на фоні того, як з'являються деталі трагедії, що вказують на нібито недбалість з боку болівійської чартерної компанії, найнятої командою для перельоту до Медельїна для участі в фіналі престижного футбольного чемпіонату.

Болівійські чиновники у сфері авіації зазначили, що вони на невизначений термін призупиняють роботу авіакомпанії "LaMia" після запису розмов між пілотом літака і авіадиспетчерами, а також слова стюардеси, яка вижила, вказали на те, що у літака закінчилося паливо.

Також були звільненні два болівійські чиновники у сфері авіації.

Прес-секретар клубу "Шапекоенсе" Андрей Копетті захищав зазначив, що більше 30 команд використовували "LaMia", в тому числі національні збірні Аргентини та Болівії. Він додав, що команда і сама раніше літала на літаках цих авіаліній.

Запис останніх хвилин польоту показав, що пілот неодноразово просив дозвіл на посадку через "проблеми з паливом", хоча жодного разу не дав офіційного сигналу лиха. Йому сказали, що інший літак з механічними проблемами мав пріоритет в аеропорту з однією злітно-посадковою смугою і наказали чекати сім хвилин.

Згодом пілот оголосив про повну відмову систем електропостачання і відсутність палива. Тоді авіадиспетчер зрозумів серйозність ситуації і вказав іншому літаку відмовитися від підльоту, щоб звільнити місце для чартерного літака. Але було занадто пізно.

Авіадиспетчер сказала у заяві, що вона зробила все по-людськи і все технічно можливе, щоб врятувати літак.

Британська авіаційна влада заявила, що дані польоту і записи з кабіни пілота, знайдені на місці аварії, були доставлені до Великої Британії для вивчення.

Українські Національні Новини

Новини Світу