komanduvach-nato-v-yevropi-rozpoviv-pro-scho-govoritime-z-golovoyu-genshtabu-zs-rf

Командувач НАТО в Європі розповів, про що говоритиме з головою генштабу ЗС РФ

 • 10450 переглядiв

КИЇВ. 17 січня УНН. Верховний головнокомандувач Об’єднаних збройних сил НАТО в Європі генерал Кертіс Скапарротті розповів про майбутню зустріч з начальником Генерального штабу Збройних сил Росії генералом армії Валерієм Герасимовим. Про це він сказав у середу в Брюсселі на прес-конференції по завершенню засідання військового комітету НАТО, передає УНН з посиланням на сайт НАТО.

“Як ви знаєте, я мав розмову з генералом Герасимовим у вересні, ми погодилися зустрітися, і зараз триває організація. Я думаю, ми зустрінемося”, — заявив генерал.

Він зазначив, що розповість подробиці зустрічі, коли все буде узгоджено. Крім того, К.Скапарротті розповів, що метою зустрічі є прозорість відносин головнокомандувачів збройних сил.

“Зважаючи на те, з якою метою вона відбудеться, слід продовжувати підтримувати встановлену лінію комунікації між нами — йдеться про прозорість. Мова йтиме про військові навчання і поточні події, де наші сили перебувають у безпосередній близькості, щоб кожна сторона зрозуміла, що робить у військовій сфері інша, і щоб ми не мали прорахунків або непорозумінь”, — зазначив він.

Як повідомляв УНН, начальник Генштабу ЗС України Віктор Муженко прибув у Брюссель для участі у роботі військового комітету НАТО.

Українські Національні Новини

Політика