komitet-vr-napratsyuvav-tekst-zayavi-schodo-polskogo-zakonu-pro-zaboronu-banderizmu

Комітет ВР напрацював текст заяви щодо польського закону про заборону "бандеризму"

 • 12772 переглядiв

КИЇВ. 5 лютого. УНН. Комітет Верховної Ради у закордонних справах напрацював текст узгодженої заяви щодо прийнятого парламентом Польщі законопроекту про зміни до закону про Інститут національної пам'яті, який передбачає покарання за обвинувачення поляків у Голокості, а також за пропаганду "бандерівської" ідеології. Про це під час погоджувальної ради заявив голова парламенту Андрій Парубій, передає кореспондент УНН.

"Нам буде дуже важливо розглянути постанову щодо закону, який був прийнятий у польському парламенті – сьогодні відбулось засідання комітету закордонних справ для напрацювання спільних заяв щодо останніх рішень польського сенату і сейму, які викликали обурення в українському суспільстві. У засіданні взяли участь представники всіх фракцій і груп, а також представники МЗС та міжнародні експерти. Комітет напрацював текст узгодженої заяви, яка вже зараз запропонована на розгляд фракцій і груп. Сьогодні ця постанова буде зареєстрована і щоб завтра ми теж могли цю постанову розглянути в парламенті", - заявив А.Парубій.

Нагадаємо, ухвалені обома палатами польського парламенту зміни до закону про ІНП викликали широкий резонанс, зокрема, в Ізраїлі, США, а також в Україні.

Українські Національні Новини

Політика