komitet-vr-rekomenduvav-roberta-storcha-na-posadu-auditora-dlya-nabu

Комітет ВР рекомендував Роберта Сторча на посаду аудитора для НАБУ

 • 8826 переглядiв

КИЇВ. 21 грудня. УНН. Комітет Верховної Ради України з питань запобігання та протидії корупції рекомендував парламенту делегувати за своєю квотою аудитора Роберта Сторча у комісію зовнішнього оцінювання Національного антикоруцийного бюро. Про це повідомив нардеп від "Самопомочі" Єгор Соболєв на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"Ми провели відкритий конкурс і сьогодні рекомендували Парламенту призначити таким аудитором Роберта Сторча. Він є заступником Генерального інспектора США, чиє завдання в тому числі проводити аудит ФБР. Роберт спеціально прилетів з Вашингтону, щоб відповісти на запитання всіх членів комітету і отримав нашу одноголосну підтримку", - написав Є.Соболєв.

За його словами, іншим потужним кандидатом, який погодився взяти участь в конкурсі, став Джованні Кесслер - керівник Групи боротьби з шахрайством в Євросоюзі.

"Ми вирішили звернутися до Уряду з проханням розглянути кандидатуру Джованні для призначення аудитором від Кабінету Міністрів. Прокурори такого рівня мають всі шанси показати Україні, як треба проводити незалежний аудит державної інституції. І наблизити Антикорупційне бюро та Антикорупційну прокуратуру до розгрому всіх центрів клептократії", - додав Є.Соболєв.

Нагадаємо, у 2017 році НАБУ буде проходити перший зовнішній аудит за два роки роботи.

Українські Національні Новини

Політика