kongres-ssha-skhvaliv-globalniy-status-zakonu-magnitskogo

Конгрес США схвалив глобальний статус "закону Магнітського"

 • 7660 переглядiв

КИЇВ. 9 грудня. УНН. Сенат США напередодні проголосував за поширення положень прийнятого в 2012 році "закону Магнітського" крім Росії на громадян будь-яких країн в рамках щорічного законопроекту про оборонну політику, передає УНН з посиланням на Reuters.

Схвалений сенатом проект був включений до закону про повноваження в галузі національної оборони (NDAA), що визначає політику Пентагону, незважаючи на недавню перемогу республіканця Дональда Трампа на президентських виборах в США, пише видання.

Д.Трамп просигналізував про пом'якшення позиції щодо Росії, яка виступає рішуче проти "закону Магнітського" і його розширення.

"Закон Магнітського" передбачає заборону на видачу віз і заморожування активів російських чиновників, пов'язаних зі смертю у в'язниці 37-річного Сергія Магнітського в 2009 році. С.Магнітський був серед людей, які ініціювали слідство за фактом розкрадання коштів з російського бюджету в 2007 році.

Прихильники законопроекту протягом декількох років намагалися домогтися розширення його положень на всі країни і визнати "значні" акти корупції правопорушеннями, що потрапляють під санкції.

"Відвідування США та використання наших фінансових інститутів - це привілеї, які не повинні поширюватися на небезпечних людей в міжнародній системі", - сказав високопоставлений представник Демократичної партії в комітеті з міжнародних відносин сенату, сенатор Бен Кардін.

Б.Кардін просував законопроект спільно з сенатором-республіканцем Джоном Маккейном, головою комітету у справах збройних сил сенату.

Палата представників схвалила закон про повноваження в галузі національної оборони 2 грудня. Після схвалення в сенаті проект відправляється в Білий Дім, де президент Барак Обама може або затвердити, або відхилити його, скориставшись правом вето.

Представник Білого дому сказав невдовзі після схвалення законопроекту в сенаті, що не знає про те, яке рішення прийме Б.Обама.

Українські Національні Новини

Новини Світу