konsul-viyikhav-zyasuvati-obstavini-zatrimannya-ukrayinskikh-ribalok-v-rf

Консул виїхав з'ясувати обставини затримання українських рибалок в РФ

 • 23399 переглядiв

КИЇВ. 12 травня. УНН. Російські прикордонники у Єйську відмовилися повідомляти про можливе перебування там двох зниклих українських рибалок, консул виїхав на місце для з’ясування обставин затримання і з вимогою негайно звільнити їх. Про це у коментарі УНН повідомив заступник директора Департаменту консульської служби МЗС - начальник управління консульської діяльності Василь Кирилич.

"Прикордонна служба міста Єйськ (Росія) відмовилася надати інформацію про можливе перебування там зниклих в Азовському морі громадян України, консул виїхав на місце з метою з’ясування причин та обставин затримання і вимогою негайно звільнити їх", - повідомив Кирилич.

Раніше в ГУ ДСНС у Запорізькій області УНН повідомили, що прикордонники РФ в місті Єйськ затримали двох зниклих днями в Азовському морі українських рибалок.

51-річний та 21-річний чоловіки, жителі Бердянська, 10 травня на човні "Амур" вийшли в море з території бази відпочинку "Іскра" Бердянської коси на півночі Азовського моря та не повернулись.

Нагадаємо, 25 березня у частині українських вод Азовського моря корабель морської охорони Держприкордонслужби затримав риболовецьке судно-порушника "Норд" під прапором РФ.

Згодом розвідка заявила про активізацію діяльності кораблів берегової охорони прикордонної служби ФСБ та Чорноморського флоту ВМФ РФ в акваторії Азовського моря і застерегла українських рибалок від можливих провокацій з боку РФ у відповідь на затримання риболовецького судна "Норд".

Українські Національні Новини

Політика