koriguvav-raketni-udari-po-rivnomu-sbu-zatrimala-poplichnika-rf

Коригував ракетні удари по Рівному: затримано поплічника рф

 • 125848 переглядiв

КИЇВ. 24 жовтня. УНН. Контррозвідка Служби безпеки України затримала поплічника спецслужб росії, який передавав ворогу інформацію про переміщення Сил оборони у Рівному, інформує УНН із посиланням на пресслужбу СБУ.

Цитата

"Співробітники СБУ затримали ворожого поплічника у Рівному під час спроби чергової передачі розвідданих до рф", – ідеться у повідомленні.

Деталі

За даними слідства, затриманий є місцевий житель, який після початку повномасштабного вторгнення росії створив власний Telegram-канал, де оприлюднював дописи на підтримку загарбників та виправдовував їхні злочини. 

Зловмисник передавав ворогу інформацію про місця дислокації та переміщення підрозділів Сил оборони на території Рівного. Окрім того, він збирав дані про розташування об’єктів критичної інфраструктури в обласному центрі і закликав рф здійснити ракетний удар по місту.

Встановлено, що для збору інформації ворожий агент проводив візуальне спостереження за об’єктами, а потім передавав їх координати через вказаний Telegram-канал.

Під час обшуків за місцем проживання затриманого правоохоронці виявили мобільний телефон із доказами "зашифрованого" листування. Також у зловмисника вилучено незареєстровані боєприпаси до вогнепальної зброї.

Чоловіка взято під варту, йому повідомлено про підозру за: ч. 2 ст. 114-2 (поширення інформації про переміщення, рух або розташування Збройних сил України чи інших збройних формувань України); ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами); ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України

Нагадаємо

Контррозвідники СБУ викрили співробітницю одного з підприємств ракетно-космічної галузі у Дніпрі. Зрадниця передавала спецслужбам рф інформацію про новітні українські розробки у воєнній сфері та стан реалізації державних оборонних замовлень України, а також коригувала ракетні обстріли по місту.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП