kradizhka-chuzhoi-kulturnoi-spadshchyny-ukraina-vyslovyla-protest-cherez-kinostrichku-tini-zabutykh-predkiv-na-festyvali-rosiiskoho-filmu-v-paryzhi

"Крадіжка чужої культурної спадщини": Україна висловила протест через кінострічку "Тіні забутих предків" на фестивалі "російського фільму" в Парижі

 • 27382 переглядiв

Українські дипломати звернулися до французької влади після того, як організатори фестивалю "російського фільму" в Парижі включили до програми культовий український фільм "Тіні забутих предків" Сергія Параджанова.

Організатори фестивалю "російського фільму" в Парижі включили до програми культовий український фільм "Тіні забутих предків" Сергія Параджанова, що спонукало українських дипломатів звернутися до французької влади з приводу цього кричущого випадку, повідомили в Українському культурному центрі у Франції 13 березня, пише УНН.

Деталі

"Культурна апропріація, або простіше кажучи, - крадіжка чужої культурної спадщини, традиційно входить до російського гібридного арсеналу. Звернулися до компетентних владних інституцій Франції щодо кричущого випадку такого привласнення організаторами фестивалю "російського фільму" у Парижі, які вирішили включити до своєї програми емблематичний для українського кінематографа фільм "Тіні забутих предків" Сергія Параджанова", - зазначили в Українському культурному центрі у Франції у Facebook.

У центрі вказали, що "культура продовжує цинічно використоватися для легітимізації російської агресії". "Відомо, що роками цей фестиваль "російського фільму" спирався на підтримку російської влади. Очевидно, що, незважаючи на ніби формальну зміну акцентів організаторами фестивалю, їх методи багато в чому залишаються незмінними", - наголосили в Українському культурному центрі.

03.02.24, 09:58 • [views_0]