krayini-yes-na-rizdvo-i-noviy-rik-posilili-zakhodi-bezpeki

Країни ЄС на Різдво і Новий рік посилили заходи безпеки

 • 7961 переглядiв

КИЇВ. 24 грудня. УНН. Європейські країни після теракту в Берліні посилили заходи безпеки на час свят, передає УНН з посиланням на Deutsche Welle.

Німецька поліція повідомляє про посилені заходи безпеки в аеропортах, на вокзалах, а також на кордонах під час свят. Представниця Федеральної поліції Хелві Абс у суботу зазначила, що збільшена кількість нарядів, і усі поліцейські мають при собі зброю та вдягнуті у куленепробивні жилети. "Подальші дані щодо забезпечення заходів безпеки не надаються з тактичних міркувань", - додала представниця поліції.

Влада Рима заборонила в'їзд вантажівок у центр міста на 24-26 грудня та з 31 грудня по 6 січня. Виняток зроблять лише для доставки продуктів, медикаментів, пошти та інкасаторських машин. На 350 ринках міста посилили поліцейський контроль. Як запобіжний захід міська влада також ввела заборону на феєрверки на Новий рік. Заходи безпеки посилили в інших містах Італії.

В Іспанії регіональним правоохоронним органам розіслали рекомендації щодо посилення контролю в громадських місцях. Зокрема, пропонується встановлювати загородження чи використовувати патрульні машини як бар'єри на вході до місць великого скупчення людей.

Французька влада посилила охорону найбільш популярних різдвяних ярмарків у країні. Керівник національної поліції країни Жан-Марк Фалькон зазначив, що цьогоріч на святкових ринках працює не лише поліція, але й спеціальні загони для "практично миттєвих відповідних дій" у разі екстреної ситуації.

Поліція Великої Британії переглянула свій план організації безпеки у місцях масового зібрання людей. На різдвяні ярмарки відрядили більше поліцейських. Крім того, протягом трьох місяців перекриватимуть дороги до Букінгемського палацу на час зміни варти - з 10:45 до 12:30 за місцевим часом.

Українські Національні Новини

Новини Світу