kreml-nakazav-derzhavnim-zmi-menshe-khvaliti-d-trampa-bloomberg

Кремль наказав державним ЗМІ менше хвалити Д.Трампа - Bloomberg

 • 13325 переглядiв

КИЇВ. 16 лютого. УНН. Кремль наказав російським державним ЗМІ скоротити позитивне висвітлення президента США Дональда Трампа. Про це повідомило агентство Bloomberg з посиланням на три незалежні джерела, передає УНН.

За інформацією ЗМІ, це є свідченням побоювань російської влади з приводу того, що нова адміністрація США ставитиметься до Росії гірше, ніж очікували раніше.

Про існування розпорядження також написав журналіст Костянтин Еггерт в авторській колонці на сайті німецького видання Deutsche Welle.

"Знайома, яка працює в холдингу ВГТРК - до нього входить телеканал "Росія"- розповіла мені: 15 лютого редакція отримала вказівку керівництва (яке, в свою чергу, очевидно, проінструктував Кремль). Суть її зводиться до короткої фрази: "Трампа більше немає" , - зазначив журналіст.

У свою чергу, прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що всі ці повідомлення є "качкою".

На думку Костянтина Еггерта, найближчим часом головний російський державний телеканал зведе висвітлення подій у Сполучених Штатах Америки до мінімуму.

Один зі співрозмовників агентства Bloomberg заявив, що в Кремлі пов'язали це рішення з тим, що російське населення втратило інтерес до зміни влади в США. Однак насправді причиною, на думку співрозмовника агентства, стало те, що в популярних сюжетах і дискусіях про Трампа згадуються теми, про які Кремль не хотів би говорити".

Нагадаємо, Президент США Дональд Трамп очікує, що Росія поверне Україні Крим, атакож активно долучиться до деескалації ситуації на Донбасі.

Разом з тим, речник наголосив, що президент США “повністю розраховує на можливість налагодження відносин з Росією, на відміну від попередніх адміністрацій, у вирішенні таких численних проблем, що стоять перед міжнародним співтовариством...”

Раніше представник Білого дому Шон Спайсер повідомив, що США не мають наміру скасовувати санкції проти Росії стосовно Криму.

Як повідомяв УНН, офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова у середу прокоментувала заяву прес-секретаря Білого дому Шона Спайсера щодо Криму, зазначивши, що Росія “своїх територій не повертає”.

Українські Національні Новини

Новини Світу