kuleba-vpershe-zidzvonivsya-z-novim-golovoyu-mzs-izrayilyu-govorili-pro-spilni-zagrozi-bezpetsi-ta-dopomogu

Кулеба вперше зідзвонився з новим головою МЗС Ізраїлю: говорили про спільні загрози безпеці та допомогу

 • 1082217 переглядiв

КИЇВ. 19 січня. УНН. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що провів першу телефонну розмову з новим головою МЗС Ізраїлю Елі Коеном, під час якої сторони обговорили спільні загрози безпеці та ізраїльську допомогу Україні, пише УНН.

Цитата

"Під час нашої першої телефонної розмови Елі Коен і я обговорили співпрацю в межах міжнародних організацій, способи протидії спільним загрозам безпеці. Міністр Коен засудив російську агресію проти України, підтвердив плани Ізраїлю щодо збільшення гуманітарної допомоги та допомоги в інших галузях", - написав Кулеба у Twitter.

Доповнення

Як повідомляли ізраїльські ЗМІ, те, що новий уряд Ізраїлю заявив, що перегляне свою політику щодо України, а новий міністр закордонних справ країни Елі Коен припустив, що Ізраїль "менше говоритиме" про війну, поряд із телефонною розмовою між Коеном та його російським колегою сергієм лавровим нібито призвело до відкладення телефонної розмови між міністром закордонних справ Ізраїлю та його українським колегою Дмитром Кулебою.

При цьому посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук зазначив, що телефонну розмову між головами МЗС України Дмитром Кулебою та Ізраїлю Елі Коеном було відкладено через "технічні проблеми".

Українські Національні Новини

Політика