kuleba-zaklykav-partneriv-do-neordynarnykh-smilyvykh-krokiv-shchodo-pidtrymky-ukrainy

Кулеба закликав партнерів до неординарних сміливих кроків щодо підтримки України

 • 16436 переглядiв

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав міжнародних партнерів терміново надати Україні додаткові комплекси Patriot, сучасні системи протиповітряної оборони, зброю та боєприпаси для перемоги над росією та відновлення територіальної цілісності України, забезпечення стабільності та безпеки в Чорноморському регіоні.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав міжнародних партнерів до неординарних, сміливих кроків та передати Україні системи ППО, зброю та боєприпаси. Про це він сказав під час другої Чорноморської безпекової конференції Міжнародної Кримської платформи в Софії, передає кореспондент УНН.

Агресивна війна росії довела, що безпека нашого регіону є неподільна. Лише поразка росії та повне відновлення суверенітету та територіальної цілісності України принесе в Чорноморський регіон стабільність, безпеку та перспективу потужного економічного розвитку

- заявив Кулеба.

Він зазначив, що  Україна може досягнути такого результату за умови достатньої підтримки.

"Щоб наблизити цей момент нам терміново потрібні додаткові системи  Patriot та інші сучасні системи ППО, зброя та боєприпаси.  Користуючись нагодою ще раз закликаю всіх наших партнерів до неординарних та сміливих кроків. Ця війна не може та неповинна бути нормалізованою", - сказав Кулеба.

Він наголосив, що українська протиповітряна оборона зараз захищає не лише українське небо від російського повітряного терору, а й  Молдову, Румунію та Польщу від безпосередньої загрози вторгнення ракет та безпілотників в повітряний простір.

"Таким чином має сенс чим найшвидше зміцнити українську ППО, а разом з нею регіональну та глобальну стабільність", - додав Кулеба

"Дипломатія Патріотів у повному розпалі": Кулеба розповів деталі розмови з Боррелем10.04.24, 22:03 • [views_0]