kvestom-fleshmobom-ta-chitannyami-vidznachatimut-shevchenkivski-dni-u-vinnitsi

Квестом, флешмобом та читаннями відзначатимуть Шевченківські дні у Вінниці

 • 12004 переглядiв

ВІННИЦЯ-КИЇВ. 8 березня. УНН. Цьогоріч Шевченківські дні у Вінниці відзначать квестом, флешмобом та читаннями, передає кореспондент УНН-Центр.

Розпочнеться відзначення 203-ї річниці від Дня народження Тараса Шевченка завтра, 9 березня, о 12:00. У вестибюлі Вінницької обласної універсальної наукової бібліотеки ім.К.А.Тімірязєва проходитимуть Шевченківські читання “В душі народу будеш ти вовіки жити”. Там будуть не лише говорити про творчість Кобзаря вінницькі письменники, а й декламуватимуть вірші та виконуватимуть музичні твори на слова Т.Шевченка.

Продовжаться читання о 14:00 на Майдані Небесної Сотні, де пройде низка заходів до вшанування Кобзаря. Твори письменника звучатимуть різними мовами світу: польською, англійською, німецькою, французькою, італійською, арабською. А також — мовою жестів і танців.

Після цього організатори запланували два флешмоби. Спочатку вінничани зможуть залишити “гуашевий” відбиток на портреті Кобзаря на полотні, розміром 1.5×1,5 метри, який розмалюють долонями. Згодом всі учасники заходу гуртом зачитають славнозвісний “Заповіт”.

А з 15:00 на Майдані пройде мітинг та урочистий концерт за участі етновиконавців. У цей час з Майдану стартуватиме квест “Шевченко відомий та непізнаний”.

Після цього, о 16:00 у ВОУНБ ім.К.А.Тімірязєва продовжаться читання інтимної лірики Т.Шевченка у форматі квартирника.

Нагадаємо, Шевченківські дні Україна зустріне теплою погодою.

Українські Національні Новини

Суспільство