lgbt-aktivisti-skasuvali-marsh-gidnosti-v-tbilisi

ЛГБТ-активісти скасували "Марш гідності" в Тбілісі

 • 8981 переглядiв

КИЇВ. 8 липня. УНН. Активісти ЛГБТ-руху знову скасували "Марш гідності" - захід не відбудеться сьогодні в грузинській столиці - Тбілісі. Про це повідомляє УНН з посиланням на Новини Грузії.

Тиждень, присвячений захисту прав ЛГБТ-спільноти, почався в столиці Грузії 18 червня. Організація Tbilisi Pride, готувалася до проведення серії соціальних заходів протягом восьми місяців. Через протестні акції, що почалися в Тбілісі 20 червня, активісти вирішили перенести всі заплановані активності, в тому числі і "Марш гідності". За два останні тижні представники Tbilisi Pride неодноразово самі брали участь в мітингах в центрі Тбілісі.

Напередодні стало відомо, що хід відбудеться в понеділок. Активісти не розкрили локацію і час заходу. Незважаючи на це, групи ультранаціоналістів обіцяли знайти їх і зірвати захід.

8 липня "Марш гідності" мав відбутися перед будівлею міністерства внутрішніх справ Грузії, яке знаходиться на шляху до тбіліського аеропорту. Сьогодні вранці там почали збиратися як активісти ЛГБТ-руху, так і їх противники, проте в останній момент захід скасували.

Як повідомляв УНН, близько тисячі людей вийшли на перший в Північній Македонії ЛГБТ марш .

Українські Національні Новини

Новини Світу