liberty-media-yaka-volodiie-formuloiu-1-prydbav-mototsykletnu-seriiu-motogp-za-4-miliardy-yevro

Власники Формули-1 придбали мотоциклетну серію MotoGP за 4 мільярди євро

 • 24025 переглядiв

Власники Формули-1 придбали мотоциклетну серію MotoGP за 4 мільярди євро

Американська група Liberty Media оформила в понеділок угоду про придбання 86% акцій компанії Dorna Sports, яка має права на MotoGP. Угода оцінюється в €4,2 млрд. Про це пише УНН із посиланням на Sky Sport.

Деталі

Корпорація Liberty Media повідомила в понеділок, що домовилася про придбання Dorna Sports S.L., який має права на чемпіонат світу з MotoGP, у Bridgepoint та Canada Pension Plan Investment Board у рамках угоди з вартістю підприємства 4,5 мільярда доларів (4,2 мільярда євро). Liberty Media придбає "приблизно" 86% у нинішнього власника акцій Dorna Sports. Керівництво Dorna Sports збереже близько 14% акцій компанії, її багаторічний генеральний директор Кармело Еспелета залишиться на своїй посаді.

Довідка

Liberty Media володіє Формулою-1, міжнародним чемпіонатом з гонок для одномісних автомобілів з відкритими колесами.

MotoGP - це провідна гоночна траса для мотоциклів, максимальна швидкість якої перевищує 200 миль/год. Чемпіонат був започаткований у 1949 році, коли він проходив шість раундів по всій Європі.

У сезоні 2024 року компанія проведе 17 гонок у 17 країнах.

01.04.24, 04:18 • [views_0]

Додатково

Придбання, яке дає групі Liberty Media контроль над Формулою 1 і чемпіонатом MotoGP, може потрапити під пильну увагу антимонопольних органів.

Минулого тижня газета Financial Times нагадала, що Фонд CVC, який свого часу володів цими двома чемпіонатами, враховуючи тиск європейського антимонопольного органу, був змушений продати мотоциклетний чемпіонат у 2006 році. Тоді він придбав "Формулу-1", контроль над якою він передав "Liberty Media" у 2017 році. Корпорація Liberty Media стала власником "Формули-1" за приблизно вісім мільярдів доларів.

Нагадаємо

Команда Формули-1 Ferrari підтвердила продовження контракту з монакським гонщиком Шарлем Леклерком після 2024 року. Леклер, який виграв п'ять Гран-прі і 30 разів піднімався на подіум, висловив своє захоплення і підтвердив свою мету стати чемпіоном світу з Ferrari.

01.04.24, 17:23 • [views_0]

Ігор Тележніков

Спорт