lider-khamasu-zaklykav-musulman-zvilnyty-mechet-al-aksa-v-yerusalymi

ХАМАС закликав мусульман до походу на Єрусалим та "звільнення Аль-Акса"

 • 25215 переглядiв

Лідер Хамасу Мухаммед Дейф у рідкісному аудіозверненні закликав мусульман усього світу йти на Єрусалим і "звільнити мечеть Аль-Акса".

Мухаммед Дейф, таємничий лідер Бригади Аль-Кассама, який не з’являвся на публіці десятиліттями, закликав мусульман усього світу "звільнити мечеть Аль-Акса" в аудіопосланні. Достовірність відео не з'ясована, передає УНН із посиланням на Die Presse.

Деталі

 Мохаммед Дейф  у аудіозверненні до мусульман усього світу, опублікованому в середу на каналі бойовиків у додатку для обміну повідомленнями Telegram, закликав приєднатися до "честі джихаду та участі у звільненні мечеті Аль-Акса".

"Розпочніть марш сьогодні, зараз, а не завтра, до Палестини", — говорить Дейф.

У записі немає зображення Дейфа, і його не вдалося підтвердити. Коли був зроблений запис, невідомо.

Мохаммед Дейф   разом з головою ХАМАСу в секторі Газа Джихією ас-Сінваром вважається організатором безпрецедентного масового вбивства в Ізраїлі 7 жовтня. В одному зі своїх рідкісних повідомлень того дня Дейф оголосив про "військову операцію" проти Ізраїлю.

Тим часом церква закликає до припинення вогню, - у найближчі кілька днів в Єрусалимі відбудуться традиційні християнські святкування Великодня. У своєму пасхальному посланні церковні лідери закликають до "негайного і тривалого припинення вогню" у війні в Газі. У посланні, опублікованому в середу, йдеться про "інтенсивні страждання, які оточують нас тут, на Святій Землі" та засуджуються "всі акти насильства в цій руйнівній війні, особливо ті, що спрямовані проти невинних цивільних осіб".

Нагадаємо

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) стверджує, що на початку березня ліквідувала заступника командувача військовим крилом руху ХАМАС Марвана Ісса.

Трамп підтримав військові дії Ізраїлю проти ХАМАС, але виступив за припинення війни в Газі у зв'язку з важкою гуманітарною кризою і втратою міжнародної підтримки.

11.03.24, 00:28 • [views_0]