lider-nimetskikh-liberaliv-visunuv-umovi-dlya-maybutnoyi-koalitsiyi

Лідер німецьких лібералів висунув умови для майбутньої коаліції

 • 9707 переглядiв

КИЇВ. 25 червня. УНН.  Голова Вільної демократичної партії Німеччини (ВДП) Крістіан Лінднер виступив за те, щоб його політична сила повторила крок "Зелених" і зробила легалізацію гомосексуальних шлюбів умовою для участі у коаліції в Бундестазі. З відповідною пропозицію щодо "шлюбів для всіх" він звернеться до партійного з'їзду, заявив ліберальний політик в інтерв'ю газеті Westdeutsche Allgemeine Zeitung, оприлюдненому в суботу, 24 червня, передає УНН.

Заява Лінднера пролунала на тлі кампанії перед вересневими виборами до Бундестагу. Згідно з опитуваннями, на перше місце претендує Християнсько-демократичний союз (ХДС) Ангели Меркель , на друге - Соціал-демократична партія Німеччини (СПДН) Мартіна Шульца.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гей-парад з міркувань безпеки вирішили заборонити у Туреччині

"І для СДПН, і для ВДП давно зрозуміло - коли люди беруть відповідальність один за одного, то вони повинні мати також рівні права, незалежно від статі", - цитує Лінднера агенція новин dpa. При цьому глава лібералів похвалив "Зелених" за їхню сміливість. ХДС він закинув, що консерватори залишилися самотніми "з їхніми упередженнями, які суперечать суспільно-політичній реальності".

Нагадуємо, вибори до парламенту Північного Рейну - Вестфалії завершилися. Попередні дані віддають перемогу партії канцлера Ангели Меркель ХДС, яка перемогла правлячих соціал-демократів.

 

Українські Національні Новини

Новини Світу