lidera-kndr-kim-chen-ina-zaprosili-vidvidati-okupovaniy-krim

Лідера КНДР Кім Чен Ина запросили відвідати окупований Крим

 • 11287 переглядiв

КИЇВ. 16 травня. УНН. Депутат так званої "Сімферопольської міської ради Республіки Крим" від Комуністичної партії РФ Степан Кіскін написав листа керівнику Корейської Народно-Демократичної Республіки Кім Чен Ину, в якому висловив надію на встановлення прямого залізничного і авіасполучення між Сімферополем і Пхеньяном, а також запросив вищого керівника Північної Кореї відвідати Крим. Відповідну інформацію Кіскін розмістив на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"Вельмишановний товариш Кім Чен Ин! Дозвольте запросити Вас відвідати російський Крим. Ми, кримчани, показали б Вам кращі місця півострова, розповіли про славну історію нашого краю і особисто висловили б Вам подяку за Вашу вірну і тверду позицію, проявлену в повазі до кримчан і їх історичному вибору", - йдеться в листі.

Депутат відзначив, що народ КНДР, як ніхто інший "розуміє кримчан, що означає жити в умовах зовнішніх санкцій, несправедливо ініційованих Заходом".

"Нещодавно в Криму відбулося відкриття нового аеровокзального комплексу Міжнародного аеропорту "Сімферополь" і автомобільної частини Кримського моста. У наступному році планується відкриття залізничної частини мосту. З огляду на той факт, що КНДР визнає російський статус півострова, було б не погано, якби російський Крим і Корейську Народно-Демократичну Республіку зв'язало пряме транспортне сполучення. Пряме залізничне і авіасполучення за маршрутом "Сімферополь-Пхеньян"/"Пхеньян-Сімферополь" могло б зміцнити культурні та економічні зв'язки між нашими народами, а також сприяти розвитку туризму в наших країнах", - написав Кіскін.

Лист депутата Кім Чен Ину був відправлений послу КНДР в РФ Кім Хен Джуну з проханням, щоб дипломат передав його адресату.

Як повідомляв УНН, 15 травня відбулось офіційне відкриття Керченського мосту. Президент України Петро Порошенко рішуче засудив дії Росії.

Українські Національні Новини

Політика