likar-rozpoviv-chi-mozhe-zvichayna-rodimka-stati-prichinoyu-raku

Лікар розповів, чи може звичайна родимка стати причиною раку

 • 13292 переглядiв

КИЇВ. 23 лютого. УНН. Дерматоскопія є достовірним методом діагностики новоутворень шкіри. Це є частина комплексного онкоскринінгу людини, що дозволяє чітко виключити або встановити підозру на рак шкіри. Про це повідомив головний лікар МЦ "Клініка Спіженко" Антон Шкіряк на своїй сторінці у Facebok, передає УНН.

"Родимки звичайного розміру, правильної форми без якихось особливих ознак почервоніння, як правило, викликати рак не можуть. Але, не зважаючи на це, є достовірний метод виявлення злоякісних новоутворень на шкірі. Це – дерматоскопія, яка є частиною щорічного комплексного онкоскринінгу людини і дозволяє чітко виключити або встановити підозру на рак шкіри.

Наголошую – підозру, оскільки остаточний діагноз виставляється після патагістологічного обстеження біологічного матеріалу, тобто видаленої родимки чи бородавки", - пояснив він.

Лікар наголосив, що із будь-якими наростами на шкірі треба бути вкрай обережними.

"Треба бути вкрай обережними із наростами на шкірі, убезпечувати їх від прямого сонячного опромінення, перегрівання на сонці, а також травматичного пошкодження. Всі ці фактори впливу в сукупності чи окремо можуть стати пусковими в індукції розвитку раку шкіри", - додав А.Шкіряк.

Нагадаємо, за даними Інституту дерматокосметології, смертність від меланоми в Україні становить 95%, тоді як в США - лише 5%.

Також нагадаємо, що за даними ВООЗ, відвідування солярію підвищує ризик виникнення ракових захворювань шкіри на 75%.

 

Українські Національні Новини

Здоров'я