likar-stan-mosiychuka-dosi-vazhkiy-naybilshe-ushkodzheni-kintsivki

Лікар: стан Мосійчука досі тяжкий, найбільше ушкоджені кінцівки

 • 20023 переглядiв

КИЇВ. 26 жовтня. УНН. Стан здоров'я постраждалого внаслідок теракту в Києві напередодні народного депутата Ігоря Мосійчука наразі досі тяжкий, у нього численні осколкові поранення, найбільше постраждали кінцівки, є осколки в затилочній ділянці м’яких тканин голови. Про це повідомив у коментарі журналістам у четвер начальник відділення приватної клініки, куди госпіталізували нардепа, Ігор Конівець, передає кореспондент УНН.

"Стан важкий, стан такий, що характеризує перша доба, післяопераційний період. Сьогодні вночі закінчилось операційне втручання, було дуже багато осколків, які ми видалили. Зараз пацієнт знаходиться в палаті інтенсивної терапії, стан тяжкий, до середнього ще рано, але можно з ним спілкуватись та він нам помагає робити йому перев'язки", - повідомив лікар.

"В основному внутрішні органи залишились у більш-менш нормальному стані, але більш за все постраждали кінцівки, верхня і нижня, м’які тканини, верхній-нижній - перелом, є кістки справа відкриті, дуже відкрита обширна рана правого стегна, дуже багато осколків в нижніх кінцівках - як зліва, так і справа. Є осколки в затилочній ділянці м’яких тканин голови і рани більш за все у нижній частині тулуба. Рани різного характеру", - додав лікар.

З його слів, наразі він не може сказати, чи загрожує щось життю нардепа, тому що це лише перша доба.

"Якщо так брати, то на даний час, згідно з його станом, йому нічого не загрожує", - зазначив медик.

Також він зазначив, що реабілітація після таких випадків може проходити протягом трьох тижнів.

"Перше, що зробили лікарі – стабілізували кістку, поки операцію проводити не можна, поки є бактеріальна інфекція. Мабуть, через дві неділі буде ще одна операція по відновленню кістки і видалення сторонніх тіл", - додав І.Конівець.

"Можливо, сьогодні можна очікувати переведення Мосійчука у загальну палату, але якщо його стан буде стабільним", - зауважив він.

Нагадаємо, раніше у СБУ повідомили УНН, що внаслідок теракту у Києві загинули двоє людей.

Першим загиблим став охоронець депутата, 30-ти річний працівник поліції полку особливого призначення, загинув від отриманих поранень. Другий - перехожий, який, за словами нардепа О.Ляшка, був капітаном поліції.

Нагадаємо, 25 жовтня у Києві на нардепа І.Мосійчука скоїли замах.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП