londonskiy-terorist-buv-vidomiy-spetssluzhbam-t-mey

Лондонський терорист був відомий спецслужбам – Т.Мей

 • 9422 переглядiв

КИЇВ. 23 березня. УНН. Терорист, який скоїв учора терористичний напад на людей у центрі Лондона, народився у Британії і був відомий поліції і спецслужбам. Про це у своєму зверненні до Палати громад британського парламенту заявила прем'єр-міністр країни Тереза Мей, повідомляє УНН із посиланнім на ВВС.

Глава уряду відзначила, що колись нападник був під слідством через насильницький екстремізм, але потім став "другорядною фігурою".

Т.Мей віддала шану загиблому поліцейському Кіту Палмеру, назвавши його "героєм до останнього дюйма".

Троє інших поранених поліцейських зараз у стабільному стані, сказала вона.

Нагадаємо, вчора на Вестмінстерському мосту в Лондоні, поблизу будівлі британського парламенту, терорист наїхав легковим автомобілем на перехожих, що перебували на тротуарі. В результаті щонайменше дві людини загинули і кілька десятків отримали поранення.

Потім автомобіль врізався в огорожу Вестмінстерського палацу. Водій вискочив з машини з ножем і побіг до будівлі парламенту, де йому перегородили дорогу поліцейські. Терорист убив одного з них, другий застрелив нападника.

Відповідальність за напад узяло на себе угруповання “Ісламська держава”.

Семеро поранених досі в критичному стані. Окрім них до лікарні потрапили ще 29 людей, повідомляє поліція.

Деякі ЗМІ повідомляли, що терориста звали Абу Іззадін, і він раніше відбув термін у в’язниці за терористичну діяльність.

 

Українські Національні Новини

Політика