loyalniy-do-krisina-suddya-podav-u-vidstavku

Суддя, який не посадив Крисіна, подав у відставку

 • 13698 переглядiв

КИЇВ. 26 травня. УНН. Суддя Шевченківського районного суду Києва Олег Лінник, який засудив до умовного строку керівника групи “тітушок” Юрія Крисіна, подав у відставку. Про це йдеться у проекті порядку денного засідання Вищої ради правосуддя, передає УНН.

"ВРП планує 29 травня розглянути матеріали щодо звільнення Лінника у зв’язку із поданням заяви про відставку", - йдеться у документі.

Як повідомляв УНН, 22 грудня 2017 року суддя Шевченківського райсуду Києва Олег Лінник засудив Крисіна до 4 років позбавлення волі умовно за причетність до вбивства журналіста газети "Вести" В'ячеслава Веремія.

На вирок Шевченківського суду 28 грудня 2017 року Генеральна прокуратура України внесла апеляційну скаргу. Потім 5 березня у Дарницькому райсуді Києва розпочався судовий процес за обвинуваченням Крисіна у переслідуваннях, викраденні та катуваннях активістів Євромайдану. Наразі за рішенням суду Крисін перебуває під вартою.

Нагадаємо, Апеляційний суд Києва продовжить 13 червня розгляд скарги на вирок засудженому до умовного покарання за причетність до вбивства журналіста В'ячеслава Веремія узимку 2014 року Юрію Крисіну.

Українські Національні Новини

Політика