lutkovska-otsinila-vpliv-zakonu-pro-reintegratsiyu-donbasu-na-prava-lyudini

Лутковська оцінила вплив закону про реінтеграцію Донбасу на права людини

 • 9023 переглядiв

КИЇВ. 25 січня. УНН. Закон про реінтеграцію ОРДЛО певною мірою погіршить ситуацію з правами людини у фронтовій зоні. Також з метою захисту від агресії РФ Збройні сили України отримають нові повноваження. Про це розповіла Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська в інтерв'ю "5 каналу", передає УНН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лутковська заявила, що поблизу АТО немає необхідної кількості гауптвахт з належними умовами

"У тому тексті, який підготували до другого читання, справді є декілька досить жорстких статей, котрі погіршували ситуацію з правами людини в конкретній області, скажімо так, де проводять бойові дії", - зазначила вона.

"Якби ми правильно визначили сферу застосування цього закону в самій назві, в нас би не було очікувань потім побачити в тілі закону певні питання, які стосуються дій держави для реінтеграції Донбасу. Мова про те, що Збройні сили отримують певні додаткові повноваження, в зв'язку зі збройною агресією Росії на території України", - додала В.Лутковська.

Нагадаємо, віце-спікер парламенту Ірина Геращенко заявила, що РФ постійно порушує права людини на тимчасово окупованих територіях.

Українські Національні Новини

Політика