lutsenko-pro-spravu-kernesa-suddya-maye-vidpovisti-za-svoye-rishennya

Луценко про справу Кернеса: суддя має відповісти за своє рішення

 • 12987 переглядiв

КИЇВ. 15 вересня. УНН. Суддя, який виніс судове рішення про закриття кримінального провадження щодо мера Харкова та двох його охоронців, має відповісти за нього. Про це заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко в ході панельної дискусії на 15-й Щорічній зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES), передає кореспондент УНН.

"Вважаю, що в судовий процес втрутились політики. Про це свідчить те, що суддя після цього процесу відразу пішов на пенсію. … Очевидно (хабар) був достатньо вагомим", - сказав Луценко.

Він нагадав, що раніше порушив кримінальне провадження за завідомо неправосудне рішення цього судді та очікує на справедливе і законне рішення апеляційного суду.

"Це рішення було протизаконним, і цей суддя має за нього відповісти. Апеляційний суд має відновити справедливість", - наголосив Генпрокурор.

Як повідомляв УНН, Апеляційний суд Полтавської області переніс на 21 вересня розгляд скарги Генеральної прокуратури України на закриття кримінального провадження щодо мера Харкова Геннадія Кернеса.

Нагадаємо, Апеляційний суд Полтавської області призначив на 13 вересня розгляд апеляційної скарги Генеральної прокуратури України на судове рішення про закриття кримінального провадження щодо мера Харкова та двох його охоронців.

10 серпня Київський районний суд Полтави ухвалив закрити кримінальне провадження за обвинуваченням Кернеса, його охоронців “у зв’язку з відмовою сторони обвинувачення від обвинувачення”. Суддя зазначив, що суд розцінює відмову прокурорів від участі у дебатах і їх тривала відсутність на суді як відмову від обвинувачення.

Прокуратура відкрила провадження за фактом закриття судом справи проти Кернеса.

16 серпня ГПУ подала апеляцію на рішення суду про закриття справи проти Кернеса.

Нагадаємо, 2 березня 2015 року слідчими Генеральної прокуратури України Кернесу було повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч.ч.2, 3 ст.27, ч.2 ст.146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч.ч.2, 3 ст.27, ч.2 ст.127 (катування), ч.ч.2, 3 ст.27, ч.1 ст.129 (погроза вбивством) КК України та оголошено про завершення досудового розслідування.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП