m-betsa-mzs-pidtrimuye-zaprovadzhennya-vizovogo-rezhimu-z-rosiyeyu

М.Беца: МЗС підтримує запровадження візового режиму з Росією

 • 17424 переглядiв

КИЇВ. 11 червня. УНН. Міністерство закордонних справ Україні підтримує запровадження візового режиму з Росією та вважає, що в майбутньому цього може виявитися замало. Про це в інтерв'ю телеканалу "112 Україна" заявила речниця. Міністерства закордонних справ України Мар'яна Беца, передає УНН.

"Ми абсолютно підтримуємо введення візового режиму з Російською Федерацією, з країною-аргесором", - сказала Беца.

Разом з тим, за словами М.Беци, треба досить виважено підходити до цього питання, "з розумінням того, що велика кількість громадян України перебувають в Росії, а це від 3 до 4 млн осіб".

Також треба мати на увазі невизначеність питання, як буде відбуватися в'їзд до Криму з материкової частини України і навпаки, якщо Росія у відповідь на запровадження візового режиму з Україною запровадить візовий режим з Україною.

"Але в цілому ми підтримує і навіть вважаємо, що віз буде замало для контролю на кордоні, тому що візи, це тільки один з елементів. Можливо в майбутньому, в більш широкій перспективі, можливо також введення в'їзду виключно по біометричним паспортам, з візами, з реєстрацією в міграційних службах, як це є, наприклад в тій же РФ, де потрібно протягом трьох днів зареєструватися", - сказала речниця МЗС.

Нагадаємо, голова Верховної Ради Андрій Парубій сподівається на завершення консультацій щодо запровадження візового режиму з Росією наступного тижня і обіцяє поставити на голосування це питання, щойно з'являться голоси для його ухвалення.

Як повідомляв УНН, у МЗС зазначили, що будуть готові до запровадження візового режиму з РФ, якщо буде ухвалено політичне рішення.

Українські Національні Новини

Політика