m-polozov-zatrimannya-v-rosiyi-prokhodyat-za-dopomogoyu-kazakiv-i-aktivistiv

М.Полозов: затримання в Росії проходять за допомогою казаків і "активістів"

 • 11058 переглядiв

КИЇВ. 12 червня. УНН. Масові затримання незадоволених ситуацією з корупцією в Росії правоохоронці проводять за допомогою так званих "громадських активістів" і казаків, які в деяких випадках застосовують насильство до співгромадян. Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту УНН повідомив російський адвокат Микола Полозов.

"Я теж уважно стежу за подіями, які зараз відбуваються. Починаючи з Далекого Сходу і зараз вже дійшло до Москви, проходять в різних містах акції, переважно у великих, протестні акції проти корупції. Все це пов'язано зі святкуванням державного свята - Дня Росії. Надходять повідомлення про те, що в регіонах людей затримують, при чому не просто співробітники поліції здійснюють ці дії, але і відбувається тиск з боку так званих громадських активістів. У деяких регіонах казаки прийшли на допомогу співробітникам міліції (поліції - ред.) і навіть відомі випадки про те, що вони застосовували насильство до людей, які вийшли на вулицю", - сказав адвокат.

Він уточнив, що ці випадки мали місце у Владивостоці і в декількох сибірських містах.

Він також підтвердив інформацію, яку повідомляють російські ЗМІ, про затримання опозиціонера Олексія Навального, що "йому не дали навіть вийти з дому - він був заарештований в під'їзді власного будинку і, наскільки мені відомо, йому вже виписали адміністративні протоколи у зв'язку з порушенням в організації мітингів".

Що стосується опозиціонера Іллі Яшина, то він зумів прийти на Тверську вулицю в Москві, де його і затримали, зазначив М.Полозов.

За його словами, на вулиці Тверській рух транспорту перекрито, оскільки "там відбувається "фестиваль реконструкторів".

"Я там був вранці і там досить специфічний антураж - протитанкові їжаки. Тобто дійсно І.Яшина затримали на Тверській буквально кілька хвилин тому", - сказав він.

Також М.Полозов повідомив, що хоч і не перебуває в Москві, оскільки повинен бути присутнім в Криму на суді у справі заступника голови Меджлісу Ахтема Чийгоза, він готовий надавати консультаційні послуги затриманим.

"Я готовий надавати допомогу і відповідаю всім, хто мені пише в соціальних мережах. Головне, що можна порадити людям, яких зараз будуть затримувати, це не давати жодних свідчень, тому що саме на підставі показань в перші хвилини, коли людина перебуває в сум'ятті, потім і фабрикується кримінальна справа", - сказав М.Полозов.

"Влада робить активні дії репресивного характеру для того, щоб залякати людей, припинити будь-які протестні акції. Тому люди не повинні шкодити самим собі, - треба викликати адвоката і чекати, коли приїде адвокат", - сказав М.Полозов.

Нагадаємо, під час антикорупційних акцій в Москві і Санкт-Петербурзі затримано більше 200 осіб.

Українські Національні Новини

Новини Світу