m-shults-pidtverdiv-p-poroshenku-gotovnist-yep-zavershiti-protseduri-schodo-bezvizu-ukrayini-dopovneno

М.Шульц підтвердив П.Порошенку готовність ЄП завершити процедури щодо "безвізу" Україні (доповнено)

 • 7020 переглядiв

КИЇВ. 19 грудня. УНН. Президент Європейського парламенту Мартін Шульц у телефонній розмові з Президентом України Петром Порошенком підтвердив готовність Європарламенту завершити усі внутрішні процедури для виконання зобов'язання Євросоюзу щодо надання українцям права на безвізові поїздки до ЄС, передає УНН з посиланням на прес-службу АП.

Під час розмови П.Порошенко подякував президенту ЄП за чітку позицію на підтримку України під час засідання Євроради, яке пройшло у Брюсселі 15 грудня. Це стосується, зокрема, розблокування процесу ратифікації Угоди про асоціацію, безвізового режиму для України та продовження санкційного режиму щодо Росії у відповідь на триваюче порушення територіальної цілісності та суверенітету України, повідомили в АП.

"Мартін Шульц підтвердив готовність Європейського парламенту завершити усі відповідні внутрішні процедури з тим, щоб виконати зобов'язання Євросоюзу щодо надання українським громадянам права на безвізові поїздки до ЄС", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Європарламент підтримав механізм призупинення "безвізу".

Згідно з рішенням Ради ЄС, візова лібералізація з Україною має набути чинності лише синхронно з введенням в дію нового безпекового механізму ЄС. Він передбачає можливість призупинення дії безвізового режиму Євросоюзу з третіми країнами.

При цьому раніше на офіційному сайті Європарламенту як орієнтовна дата затвердження ЄС безвізового режиму для українців з'явилася дата 3 квітня 2017 року.

У прес-службі ЄП заявили, що голосування Європарламентом щодо затвердження лібералізації візового режиму з ЄС для українців не було відтерміновано до квітня 2017 року, а дата помилкова.

Згодом на сайті Європарламенту зникла дата розгляду "безвізу" Україні.

Президент ЄП Мартін Шульц раніше заявив, що сподівається на досягнення у січні фінальної угоди з Радою ЄС щодо безвізових поїздок для українців.

Українські Національні Новини

Політика