maizhe-polovyna-hromad-v-ukraini-ne-vydiliala-koshty-na-popovnennia-bibliotechnykh-fondiv

Майже половина громад в Україні не виділяла кошти на поповнення бібліотечних фондів

 • 41165 переглядiв

Майже половина територіальних громад в Україні не виділяли кошти на поповнення бібліотечних фондів протягом двох років, а найменше фінансування виділяли громади Чернівецької та Закарпатської областей.

47% громад протягом двох років не виділяла коштів на розширення бібліотечних фондів. Найменше коштів виділили громади Чернівецької та Закарпатської областей, про це повідомив Український інститут книги, пише УНН.

Деталі

Український інститут книги провів опитування 1154 територіальних громад, де немає бойових дій, щодо фінансування закупівель для поповнення бібліотечних фондів публічних бібліотек у 2023 році та планів на 2024 рік. За результатами опитування отримано 800 відповідей:

• Близько третини громад (36%) вдалося знайти засоби для фінансування закупівель для бібліотек протягом обох років. Серед них є Київ. Найбільше таких громад виявлено на Львівщині (58%), а найменше - на Буковині (15%).

• Приблизно половина громад по всій Україні (47%) протягом двох років не виділяла кошти на поповнення бібліотечних фондів. Найбільше таких виявлено в Чернівецькій та Закарпатській областях (по 77%), а найменше - у Львівській області (20%).

•22% громад здійснили виділили кошти у 2023 році, проте вирішили припинити цю практику у 2024 році.

• 11% громад запланували книжкові видатки на 2024 рік, хоча не робили цього торік.

Нагадаємо

Український інститут книги створив інтерактивну мапу книгарень України, щоб популяризувати читання та зробити книжки доступнішими для українських читачів.

24.02.24, 03:28 • [views_0]