makkeyna-pokhovali-na-teritoriyi-viyskovo-morskoyi-akademiyi-ssha

Маккейна поховали на території Військово-морської академії США

 • 11973 переглядiв

КИЇВ. 3 вересня. УНН. У неділю вдень військовий герой Америки, сенатор Джон Маккейн був похований на території Військово-морської академії США в Аннаполісі, штат Меріленд. Про це УНН повідомляє з посиланням на Голос Америки.

Маккейн, у минулому морський льотчик, був випускником цієї Академії 1958-го року.

За рішенням родини покійного церемонія прощання була приватною.

Труну з тілом Джона Маккейна в Військово-морську академію супроводжував кортеж. Уздовж маршруту кортежу з труною Маккейна в Аннаполіс шикувалися люди. Кортеж проїхав через міст, над яким був натягнутий американський прапор, підвішений між двома кранами.

Рідні та друзі Маккейна, випускники Військово-морської академії 1958 року, а також нинішні курсанти зібралися у каплиці академії, щоб вшанувати пам'ять Маккейна.

Раніше рідні покійного сенатора повідомили, що він буде похований поруч зі своїм однокурсником і другом адміралом Чаком Ларсоном - колишнім головою Тихоокеанського командування США, який помер у 2014 році.

У суботу в Вашингтонському національному соборі пройшла меморіальна служба, присвячена Джону Маккейну. На ній, крім вдови сенатора Сінді Маккейн, дітей та 106-річної матері покійного, були присутні багато запрошених гостей: політиків, дипломатів, діячів культури і мистецтва, представників церкви. Президент України Петро Порошенко також взяв участь у жалобних заходах у США.

На церемонії виступили екс-президенти країни Джордж Буш-молодший і Барак Обама, інші відомі політики.

Президент Дональд Трамп не був запрошений на жодну з прощальних церемоній у пам'ять про Маккейна, які проходили у Вашингтоні, а також у Фініксі - столиці штату Арізона. Під час похорону сенатора Маккейна в Аннаполісі президент Трамп, як повідомляє Reuters, перебував у своєму приватному гольф-клубі у Вірджинії.

Українські Національні Новини

Новини Світу