makron-prychetna-do-strilianyny-v-rf-filiia-idil-namahalas-atakuvaty-frantsiiu-makron

Причетна до стрілянини в рф філія ІДІЛ намагалась атакувати Францію - Макрон

 • 23668 переглядiв

ІДІЛ взяла на себе відповідальність за стрілянину в росії. Філія терористичного угруповання нещодавно здійснило кілька спроб нападів у Франції. Це змусило Париж підвищити рівень терористичної загрози до максимального.

 Філія терористичного угруповання "Ісламська держава", яке взяло на себе відповідальність за стрілянину у концертному залі у росії, за останні місяці "зробило кілька спроб завдати удару по французькій землі", заявив у понеділок президент Франції Еммануель Макрон, якого цитує Le Parisien, передає УНН

Макрон заявив, що угруповання "Ісламська держава", яке взяло на себе відповідальність за напад, "останніми місяцями зробило кілька спроб на нашій власній землі". 

Через це, за його словами, було ухвалено рішення підняти рівень терористичної загрози в країні до максимального. 

Президент Франції висловив побажання "якнайшвидше знайти винних" і закликав продовжувати "ефективні дії проти цих груп, які планують діяти в кількох країнах", пообіцявши "посилити співпрацю" з росією в цьому питанні.

Він також наголосив на необхідності "захиститися від будь-якої інструменталізації або спотворення". 

Доповнення

 У Франції вважають що заява про напад на москву походить від "Ісламської держави" в Хорасані.  Як зазначається, філія терористичного угруповання причетна до кількох недавніх зірваних атак у низці європейських країн, включно з Німеччиною і Францією.

"Ми запобігаємо безлічі атак. Кільком атакам "Ісламської держави" запобігли на території Франції, особливо наприкінці 2022 року", - підтвердив міністр внутрішніх справ Жеральд Дарманен у понеділок вранці.

25.03.24, 12:42 • [views_0]