manafort-viznav-sebe-vinnim-za-dvoma-punktami-zvinuvachennya

Манафорт визнав себе винним за двома пунктами звинувачення

 • 17141 переглядiв

КИЇВ. 14 вересня. УНН. Колишній керівник передвиборного штабу Дональда Трампа Пол Манафорт визнав себе винним у двох кримінальних справах в рамках угоди зі слідством у п'ятницю. Судові документи свідчать про відповідне рішення, яке може стати ударом для Трампа в довготривалому розслідуванні спецпрокурора Роберта Мюллера щодо втручання Росії у вибори в США, передає УНН з посиланням на Reuters.

У рамках цієї угоди від 69-річного Манафорта можуть вимагати співпраці з розслідуванням Мюллера ролі Росії у президентських виборах в США у 2016 році, а також того, чи була кампанія Трампа у змові з Росією під час згаданих виборів.

Детальні угоди, ймовірно, надійдуть під час судового засідання, яке розпочалось о 15:00 за місцевим часом (18:00 за Києвом).

Залишається незрозумілим, чи буде угода включати в себе співпрацю Манафорта із розслідуванням Мюллера, що може завдати чималий удар по кампанії Трампа напередодні виборів до Конгресу 6 листопада, пише видання.

Іншим виходом для Манафорта було б визнати свою провину, не співпрацюючи зі слідством, з надією на президентське помилування. Трамп не сказав, чи помилує він Манафорта, але президент не виключив це публічно.

За інформацією ЗМІ, Манафорт визнав себе винним в одному пункті звинувачення щодо змови проти Сполучених Штатів та одному пункті звинувачення у змові з метою перешкодити здійсненню правосуддя. П'ять інших звинувачень були зняті в нових судових документах.

Як повідомляв УНН, раніше стало відомо, що адвокати колишнього політтехнолога “Партії регіонів” і екс-глави передвиборного штабу Дональда Трампа Пола Манафорта ведуть консультації зі стороною обвинувачення на предмет укладання угоди зі слідством, яка передбачає визнання провини в обмін на пом’якшення покарання.

Українські Національні Новини

Новини Світу