marin-le-pen-sudytymut-za-rozkradannia-milioniv-yevro-iz-fondiv-yevrosoiuzu

Марін Ле Пен судитимуть за розкрадання мільйонів євро із фондів Євросоюзу

 • 114220 переглядiв

Марін Ле Пен та ще 26 осіб будуть судити за розкрадання мільйонів євро з фондів ЄС шляхом створення системи оплати праці помічників депутатів Європарламенту в період з 2004 по 2016 рік.

Колишню кандидатку у президенти Франції Марін Ле Пен та її родичів звинувачують у розтраті кількох мільйонів євро європейських державних грошей. Про це пише Le Parisien, передає УНН.

Деталі

Її та ще 26 людей підозрюють у тому, що вони створили у період з 2004 по 2016 рік систему винагороди Євросоюзом помічників депутатів Європарламенту. Ле Пен, яка завжди заперечувала ці звинувачення, постане перед судом за розтрату державних коштів та співучасть.

Ле Пен підозрюють у тому, що вона створила систему винагород у розмірі 21 тисяч євро для своїх помічників, які щомісяця виділялися з фондів Євросоюзу кожному депутату для оплати помічників парламенту. Підраховано, що Ле Пен направила своїм соратникам 6,8 млн. євро в період з 2009 по 2017 рік.

Суд також ухвалить рішення, чи зможе її 95-річний батько підготувати свій захист та бути присутнім на суді. Слухання проходитимуть три рази на тиждень у другій половині дня з понеділка по середу.

На партію Ле Пен подали до суду через її зв'язки з росією16.01.24, 10:14 • [views_0]