mariupolets-otrimav-virok-za-repost-u-sotsmerezhi

Маріуполець отримав вирок за репост у соцмережі

 • 17283 переглядiв

МАРІУПОЛЬ-КИЇВ. 30 серпня. УНН. У Маріуполі чоловік опинився на лаві підсудних за репост сепаратистського заклику у соцмережі. Про це повідомляє УНН з посиланням на Єдиний реєстр судових рішень.

"5 березня 2017 року, використовуючи комп'ютер та створену ним особисту сторінку у соціальної мережі "Одноклассники", чоловік власноручно відшукав у групі "АНТИМАЙДАН (Юг-Восток)" матеріали із закликами до вчинення умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України", - зазначено у реєстрі.

На своїй сторінці у соцмережі чоловік розмістив фразу "Досить годувати Бандеру - і Київ і Південь і Схід - приєднуйтесь до Росії!", яку він перепостив з групи "Антимайдан (Південний Схід)". На суді чоловік свою провину визнав. Вчинок пояснив тим, що його хвилювала ситуація на Донбасі, а вислів йому сподобався.

Дії маріупольця кваліфікували за ч.1 ст.110 КК України (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України). Він отримав один рік умовного покарання та виплатив грошову компенсацію 1001 грн за залучення експертів.

Нагадаємо, до суду скерували обвинувальний акт стосовно українки за організацію збору підписів на підтримку Володимира Путіна на незаконних виборах президента РФ в Криму. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП