marokko-zaareshtuvalo-32-migranti-yaki-namagalisya-potrapiti-do-ispaniyi

Марокко заарештувало 32 мігранти, які намагалися потрапити до Іспанії

 • 173621 переглядiв

КИЇВ. 28 жовтня. УНН. В п'ятницю марокканська поліція заарештувала 32 мігранти, коли вони намагалися вирушити до Іспанії, зокрема шість марокканців і 26 з інших африканських країн на півдні. Про це УНН пише посилаючись на AFP.

Деталі

Група планувала залишити південне узбережжя королівства, яке знаходиться приблизно за 100 кілометрів від іспанських Канарських островів, повідомила служба безпеки DGSN.

За даними Іспанії, цього року на Канарські острови прибуло щонайменше 11 500 мігрантів.

Доповнення

Марокканська поліція заарештувала десятки мігрантів, а також кількох контрабандистів із червня, коли близько 2000 громадян Судану спробували проникнути в іспанський анклав Мелілья.

Щонайменше 23 особи загинули при спробі перетину кордону, що стало найбільшою кількістю жертв за роки таких спроб перетину кордону, а правозахисні групи звинуватили іспанську та марокканську владу у застосуванні надмірної сили.

Іспанські анклави Мелілья та Сеута вже давно притягують людей, які рятуються від насильства та злиднів по всій Африці, сподіваючись знайти краще життя в Європі.

Caminando Fronteras, іспанська група, яка допомагає човнам мігрантів, які потрапили в біду в море, і сім'ям, які шукають зниклих безвісти родичів, повідомляє, що цього року 978 людей загинули, намагаючись дістатися Іспанії.

Українські Національні Новини

Новини Світу