marsh-nedarmoyidiv-proyde-v-bilorusi-popri-areshti-lideriv-opozitsiyi

"Марш недармоїдів" пройде в Білорусі попри арешти лідерів опозиції

 • 7517 переглядiв

КИЇВ. 13 березня. УНН. Білоруська правоцентристська опозиція, незважаючи на арешт її лідерів, проведе 15 березня в Мінську запланований раніше "Марш недармоїдів". Про це опозиціонери заявили сьогодні на прес-конференції, повідомляє УНН із посиланням на Deutsche Welle.  

"Арешти лідерів не призвели до припинення роботи, але доводиться частково її коригувати через непередбачувану реакцію влади на мирний протест", – так прокоментував ситуацію відповідальний секретар оргкомітету зі створення партії «Білоруська християнська демократія» Денис Садовський.

Заступник голови Об'єднаної громадянської партії Лев Марголін запевнив, що "ніякої розгубленості немає, як працювали, так і будемо працювати".

"Ми в режимі оргкомітету продовжуємо діяльність. У нас просто відбулася заміна наших представників – оргкомітет не розпався", – запевнив  заступник голови руху "За свободу" Юрій Мелешкевич.

Те, що нині відбувається в Білорусі, він назвав "сильним відкочуванням до репресій".

Нагадаємо, у п'ятницю після акції противників декрету президента Білорусі "Про запобігання соціальному утриманству", який передбачає податок із безробітних громадян, суд заарештував на 15 діб голову руху "За свободу" Юрія Губаревича та лідера Об'єднаної громадянської партії Анатолія Лебедька. 12 березня був також затриманий один із лідерів християнських демократів Павло Северинець.

Українські Національні Новини

Політика