mask-khoche-stvoriti-svoyu-pravdu

Маск хоче створити свою "Правду"

 • 19178 переглядiв

КИЇВ. 24 травня. УНН. Американський підприємець, винахідник і інвестор Ілон Маск заявив, що роздумує над запуском сайту "Pravda", на якому буде оцінюватися правдивість кожної зі статей. Про це він написав у своєму мікроблозі у Twitter, передає УНН.

"Збираюся створити сайт, на якому читачі зможуть оцінити, на скільки правдива будь-яка зі статей, і відстежувати рейтинг того, на скільки, з плином часу, можна довіряти кожному з журналістів, редакторів та публікації. Думаю про те, щоб називати його "Pravda" ("Правда" - ред.)..." - написав Маск.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посол ЄС попередив про посилення в Україні кампанії з дезінформації перед виборами

Згодом він зазначив, що, можливо, сайт з рейтингом довіри до ЗМІ повинен мати назву "You’re Right!" ("Ви праві!").

"Я дійсно володію сайтом youreright com, але наразі він просто автоматично перенаправляє на Facebook News", - додав він.

Підприємець зробив цю заяву на фоні занепокоєння з приводу поширення фейкових новин та дезінформації, зокрема, російських, у соціальних мережах, і намагань боротися з цим

До прикладу, соцмережа Facebook має низку ініціатив, спрямованих на підвищення прозорості після того, як російська "фабрика тролів", пов'язана з урядом, витратила тисячі рублів на рекламні оголошення Facebook, орієнтовані на Америку, перед президентськими виборами у США в 2016 році.

Going to create a site where the public can rate the core truth of any article & track the credibility score over time of each journalist, editor & publication. Thinking of calling it Pravda …

— Elon Musk (@elonmusk) 23 травня 2018 р.

Українські Національні Новини

Новини Світу