masovi-protesti-u-rosiyi-pochalisya-sutichki-i-zatrimannya

Масові протести у Росії: почалися сутички і затримання

 • 13193 переглядiв

КИЇВ. 5 травня. УНН. На масових антивладних протестах у Росії "Він нам не цар" почали затримувати активістів. Протести відбуваються за два дні до офіційної інаугурації Володимира Путіна. Про це повідомляє УНН з посиланням на Радіо Свобода.

Так, у Красноярську відбулись сутички між протестувальниками та співробітниками поліції. Поліція застосовує силу і забирає протестувальників в автозаки. Повідомляється про затримання десятків людей. Зокрема, видання "ОВД-Инфо" повідомило, що в Красноярську на мітингу "Він нам не цар" затримали 15 осіб, в тому числі журналіста.

У Якутську після несанкціонованої акції і мітингу поліція затримала 75 осіб – майже всіх учасників протесту. У Барнаулі на узгодженій акції затримали близько 15 активістів.

У Челябінську були затримані кілька волонтерів та працівників штабу російського опозиціонера Олексія Навального. У Томську, де пройшла неузгоджена хода, після акції затримали координатора штабу Навального Ксенію Фадєєву.

Загалом мітинги вже пройшли у Хабаровську, Владивостоку, Південно-Сахалінську, Іркутську і Комсомольську-на-Амурі. Ще в кількох містах акції проходять зараз. У них беруть участь від кількох десятків до декількох сотень людей.

У Москві початок акції запланований на 14:00. Акція не погоджена з владою Москви, наразі у центр столиці стягують поліцію, ОМОН, Росгвардію і автозаки.

Нагадаємо, сьогодні по всій території Росії проходять масові акції протесту, приурочені до офіційної церемонії інавгурації Володимира Путіна. Акція носить назву "Він нам не цар" і організована прихильниками Олексія Навального.

Українські Національні Новини

Новини Світу