medichni-eksperti-obyednalisya-dlya-obgovorennya-reformi-okhoroni-zdorovya

Медичні експерти об'єдналися для обговорення реформи охорони здоров'я

 • 13673 переглядiв

КИЇВ. 9 червня. УНН. Черговий етап реформи системи охорони здоров'я України, ініціатором якої став МОЗ, викликала широку полеміку в суспільстві. Для того, щоб дати відповіді на актуальні питання про зміни в галузі медицини, на базі Українського інституту майбутнього (м.Київ) розпочав роботу новий експертний майданчик "Реформування системи охорони здоров'я: досвід і перспективи", передає УНН.

Провідні українські експерти об'єдналися для відкритого обговорення питань про те, що сьогодні відбувається з українською медициною, і які кроки необхідно робити, щоб реформа пройшла дійсно ефективно і системно.

Ініціатором створення дискусійного майданчика став Семен Глузман, дисидент, відомий блогер і громадський діяч. В даний час вже відбулося дві зустрічі, планується, що робота в щотижневому форматі буде продовжена до червня 2017 року.

Цикл суспільно-інформаційних заходів на тему: "Аналіз минулого заради майбутнього в суспільній системі охорони здоров'я" об'єднав провідних медичних експертів, юристів, політиків і представників громадськості. Фахівці обговорюють питання, пов'язані з 25-річним досвідом реформування галузі охорони здоров'я, дають оцінку законодавчим ініціативам Міністерства охорони здоров'я.

Під час відкритої дискусії 8 червня 2017 року обговорювався, в тому числі, прийнятий в першому читанні законопроект №6327 "Про фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів". З критикою слабких сторін законопроекту (його несистемності, неконституційності і про наявність корупційних ризиків) виступила експерт Зоряна Черненко.

Організатори запрошують всіх, кому небайдужа доля української охорони здоров'я, приєднатися до живого обговорення, оскільки тільки критичний погляд на наявний досвід дозволить об'єктивно оцінити реформу, яка проводиться, уникнути повторення помилок в майбутньому і сформувати цілісне бачення того, які зміни дійсно необхідні українській охороні здоров'я.

Українські Національні Новини

Політика