meriya-toronto-vpershe-pidnime-krimskotatarskiy-prapor

Мерія Торонто вперше підніме кримськотатарський прапор

 • 40787 переглядiв

КИЇВ. 18 травня. УНН. Мерія Торонто у п’ятницю, 18 травня, вперше підніме кримськотатарський прапор для вшанування пам’яті про трагічну депортацію 1944 року та на знак солідарності з кримськими татарами, яких переслідують на анексованому Росією півострові. Про це сьогодні повідомили в Посольстві України в Канаді, передає УНН.

Зазначено, що церемонія розпочнеться опівдні за місцевим (19:00 за київським) часом біля мерії Торонто. Заплановано мітинг за участю української та кримськотатарської громад.

“Боротьба за кримських татар – це боротьба за незалежність України, за справедливість, на якій має стояти світ. Ми раді, що наші канадські друзі відчувають те, що й ми. Це зворушливий, потужний жест підтримки”, - зазначив посол України Андрій Шевченко.

Спеціальними гостями церемонії будуть лідер кримськотатарського руху Мустафа Джемілєв, а також заступник голови Меджлісу Ахтем Чийгоз. Для пана Чийгоза це перший візит у Канаду після його звільнення з 3-річного ув’язнення окупаційною владою за політичними звинуваченнями.

У Посольстві зазначили, що така церемонія продовжує традицію відзначення Дня депортації кримських татар у Канаді. Цього дня у 2016 кримськотатарський прапор було піднято перед будівлею парламенту провінції Онтаріо, у 2017 – перед мерією столиці Канади – Оттави.

Як повідомляв УНН, щорічно в Україні 18 травня відзначають річницю трагічної депортації кримських татар, проведену радянською владою у 1944.

Українські Національні Новини

Політика