meshkantsya-luganschini-zasudzheno-do-10-rokiv-uvyaznennya-za-diversiyu

Мешканця Луганщини засуджено до 10-ти років ув'язнення за диверсію

 • 8034 переглядiв

КИЇВ. 4 липня. УНН. Мешканця Лисичанська засуджено до 10-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна за вчинення диверсійного акту з підриву опорних балок автомобільного мосту через р. Сіверський Донець. Про це передає УНН з посиланням на прес-службу Генеральної прокуратури України.

Прокуратурою Луганської області підтримано державне (публічне) обвинувачення у кримінальному провадженні за фактом вчинення диверсійних дій, спрямованих на пошкодження об’єкту, що має важливе народногосподарське та оборонне значення (ст. 113 Кримінального кодексу України).

Встановлено, що у квітні 2014 року мешканець Лисичанська, будучи радикально налаштованим по відношенню до діючої в Україні державної влади, вступив у злочинну змову з іншими особами (стосовно яких матеріали виділені в окреме провадження) з метою вчинення диверсійного акту шляхом підриву опорних балок автомобільного мосту через р. Сіверський Донець сполученням м. Лисичанськ – м. Сєвєродонецьк.

"Вироком Лисичанського міського суду місцевого мешканця визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 113 КК України, та призначено покарання у виді 10-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна", - йдеться у повідомленні.

Внаслідок вчинення вказаною особою диверсійних дій, у липні 2014 року здійснено підрив саморобного вибухового пристрою, в результаті чого пошкоджено вищезгаданий автомобільний міст, чим порушено автотранспортне сполучення у регіоні. Вартість відновлювальних робіт склала понад 1 млн євро.

Як повідомляв УНН 19 травня, диверсанта, який хотів влаштувати вибух на Запоріжжі, засудили.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП