mi-povinni-sformuvati-tolerantne-stavlennya-do-lyudey-z-invalidnistyu-p-poroshenko

Ми повинні сформувати толерантне ставлення до людей з інвалідністю - П.Порошенко

 • 9700 переглядiв

КИЇВ. 3 грудня. УНН. Із часу набуття Україною незалежності і влада, і громадянське суспільство працюють над розбудовою держави справедливості та гідного життя для всіх і кожного, зокрема для людей з інвалідністю. І сьогодні для цього є міцний правовий та ментальний фундамент. Про це заявив Президент України Петро Порошенко у зверненні з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю, передає УНН з посиланням на прес-службу Глави держави.

"Уже чверть століття весь світ 3 грудня відзначає Міжнародний день людей з інвалідністю.

Ми повинні сформувати у свідомості толерантне ставлення до наших громадян, які мають особливість, пов’язану з інвалідністю.

Шановні громадяни з інвалідністю!

Ви – рівноправні члени соціуму. Але я свідомий того, що поки що українське суспільство та влада перебувають на шляху визнання цінності кожного з вас, вашої сміливості, мужності, патріотизму та здібностей в усіх сферах життя.

Ви щодня підтверджуєте Україні та всьому світу, що інвалідність не є перешкодою ані на шляху до самовідданого захисту Батьківщини, ані у значних спортивних, наукових та інших досягненнях.

Окремий низький уклін і глибока шана тим чоловікам і жінкам, які під час захисту України на Сході отримали інвалідність. Держава усвідомлює свій обов’язок забезпечити вам можливість повною мірою користуватися тими правами й свободами, за які ви боролися та які самовіддано захищали.

Запевняю, що кожен із вас може розраховувати на підтримку держави", - йдеться у зверненні.

Довідка УНН: Міжнародний день людей з обмеженими можливостями відзначають 3 грудня. Його проголосила Генеральна асамблея в 1992 році на 47-й сесії у спеціальній резолюції.

Українські Національні Новини

Політика