minfin-opublikuvav-rolik-yakiy-poyasnyuye-prichinu-natsionalizatsiyi-privatbanku

Мінфін опублікував ролик, який пояснює причину націоналізації ПриватБанку

 • 11136 переглядiв

КИЇВ. 19 грудня. УНН. У Міністерстві фінансів України оприлюднили ролик, у якому пояснили, чому відбулася націоналізація ПриватБанку, і як це вплине на його клієнтів, передає УНН з посиланням на YouTube-канал відомства.

Зокрема, у ролику повідомляється, що передача ПриватБанку у державну власність – це єдиний спосіб зберегти вклади 20 млн українців, врятувати фінансову систему країни і стабілізувати банк.

Також у відео зазначається, що націоналізація не вплине на роботу кредитно-фінансової установи, а клієнти матимуть повний доступ до рахунків, гроші вкладників будуть у безпеці, а бюджет залишиться збалансованим.

Повідомляється, що нова професійна команда вже почала роботу.

Нагадаємо, Президент П.Порошенко запропонував ВР гарантувати вкладникам держбанків відшкодування тієї частини суми вкладу, що перевищує граничний розмір відшкодування коштів за вкладами у 200 тис. грн, встановлений законом.

Так, 18 грудня Кабінет міністрів України на засіданні розглянув питання забезпечення стабільності у фінансовій системі країни. Беручи до уваги результати засідання Ради національної безпеки та оборони України, уряд підтримав пропозицію Національного банку та Ради фінансової стабільності про перехід ПАТ “ПриватБанк” у стовідсоткову державну власність.

Як повідомляв УНН, починаючи із 19 грудня, у ПриватБанку вводиться тимчасова адміністрація.

За словами першого заступника голови НБУ Якова Смолія, всі відділення ПриватБанку працюють в штатному режимі.

Українські Національні Новини

Мультимедіа