ministr-t-kutoviy-poyasniv-prichini-zbilshennya-kilkosti-kontrafaktnogo-alkogolyu

Міністр Т.Кутовий пояснив причини збільшення кількості контрафактного алкоголю

 • 11041 переглядiв

КИЇВ. 21 лютого. УНН. В усьому світі спиртова монополія лишилася лише у двох країнах - Білорусі та Україні. І міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий заявив про те, що прагне це змінити. Про це йдеться у його відеозверненні, опублікованому на Facebook-сторінці, передає УНН.

Так, за словами міністра одним із перших кроків має стати приватизація “Укрспирту”.

“Моє бачення перших кроків дуже просте - підприємства "Укрспирту" потрібно приватизувати. За нашими підрахунками, це має принести державі дохід від 200 до 400 млн дол.

Законопроект, який був розроблений моєю командою, встановлює прозорі правила продажу всіх державних спиртзаводів.

Щомісяця правоохоронці вилучають із незаконного обігу нелегальний спирт у великих кількостях - на мільйони гривень. Контрафакт поширюється через так звані "наливайки", збувається недобросовісними виробниками лікеро-горілчаних виробів. Існування тіньового ринку спирту - це мільярди несплачених у бюджет податків, загроза здоров’ю та життю наших громадян і в цілому дуже криміногенна ситуація. Все це - наслідки неврегульованої державної політики у галузі виробництва спирту”, - сказав він.

Раніше, Т.Кутовий рекомендував ДП “Укрспирт” скасувати підвищення ціни на спирт.

У профільному комітеті ВР вказану пропозицію міністра підтримали.

Також нагадаємо, сьогодні “Укрспирт” на виконання доручення Міністерства аграрної політики та продовольства України скасував підвищення цін на спирт з 1 березня.

Українські Національні Новини

Економіка