ministri-oboroni-krayin-baltiyi-nalagodzhennya-vidnosin-mizh-rf-i-nato-maloymovirne

Міністри оборони країн Балтії: налагодження відносин між РФ і НАТО малоймовірне

 • 7252 переглядiв

КИЇВ. 15 грудня. УНН. Представники оборонних відомств країн Балтії відзначили, що наступний рік для регіону буде дуже важливим і налагодження відносин між Росією і НАТО очікувати не варто, передає УНН з посиланням на ERR.

Міністри оборони Естонії, Латвії і Литви на традиційній зустрічі заявили, що наступний рік буде дуже важливим для регіону через розміщення в Балтії додаткових сил НАТО і відзначили, що налагодження відносин між Росією і НАТО малоймовірне.

"Наступний рік буде дуже важливим роком, і ці зустрічі, які у нас були, були дуже конкретними: як ми будемо щодня обмінюватися даними, як буде виглядати комунікація. Раніше такі стратегічно важливі комунікації на міжнародному рівні ми не влаштовували", - сказав міністр оборони Естонії Маргус Цахкна.

Традиційне підписання договору про співпрацю Естонії, Латвії і Литви у сфері оборони не привернуло б такого розголосу з боку ЗМІ, якби минулого тижня латвійські політики не уклали військову угоду з Білоруссю, а після цього не провели переговори з російськими військовими, пише видання.

"Пройшли лише експертні переговори, тому що нас турбує те, що відбувається за кордоном нашої держави. Ми висловили свою стурбованість тим, що відбувається у Російській Федерації. В жодному випадку те, що відбувається, не можна оцінювати як повернення до часу перед анексією і окупацією Криму", - пояснив позицію Латвії міністр оборони країни Раймондс Бергманис.

Крім того, Латвія і Литва погодилися збільшити оборонний бюджет до мінімально необхідного рівня НАТО в 2% від ВВП.

"Естонські оборонні витрати в наступному році складуть 2,2%, і на додаток до цього є ще план оборонних інвестицій, який вже схвалений урядом.

За таким же прикладом, Латвія і Литва збільшать фінансування оборони, яке до 2018 року досягне 2% від ВВП, і це, зрозуміло, дуже важливий сигнал", - сказав М.Цахкна.

Українські Національні Новини

Новини Світу