ministriv-krayin-radi-yevropi-poinformuyut-pro-situatsiyu-z-sentsovim-u-rosiyi

Клімкін почне засідання міністрів країн Ради Європи зі слів Сенцова

 • 8837 переглядiв

КИЇВ. 18 травня. УНН. Міністр закордонних справ України Павло Клімкін планує почати виступ на засіданні з колегами з країн Ради Європи зі слів політв'язня Олега Сенцова у РФ, який оголосив безстрокове голодування. Про це голова української дипломатії повідомив у своєму мікроблозі у Twitter, передає УНН.

"Невдовзі виступатиму на міністерській зустрічі Ради Європи. Почну зі слів Олега Сенцова та роковин сталінського злочину в Криму", - повідомив Клімкін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сенцов оголосив безстрокове голодування

На сесії Комітету міністрів 47 країн РЄ, засідання яких проходить у Данії, мають прийняти протокол про внесення поправок, спрямованих на модернізацію Конвенції про захист фізичних осіб при автоматизованій обробці персональних даних, що є єдиним юридично обов'язковим міжнародним договором у цій області.

До порядку денного включені питання щодо доповіді Генсека 2018 року про стан справ у сфері демократії, прав людини і верховенства права: "Роль інститутів, загрози інститутам", майбутнє РЄ, конфлікти і кризи в Європі, довгострокову ефективність контрольного механізму Європейської конвенції з прав людини, співпрацю між РЄ та ЄС.

Сесія проходитиме під головуванням міністра закордонних справ Данії Андерса Самуельсена та голови Комітету міністрів. Її відкриє прем'єр-міністр Данії Ларс Лекке Расмуссен.

Самуельсен оприлюднить підсумки шестимісячного головування Данії і передасть посаду голови Комітету міністрів міністру закордонних справ Хорватії Марії Пейчіновіч Бурич, яка викладе пріоритети головування своєї країни.

Нагадаємо, Кабмін схвалив рішення щодо добровільного внеску України до Ради Європи.

Українські Національні Новини

Політика