minprirodi-do-kintsya-roku-perevirit-sche-101-spetspidpriyemstvo

Мінприроди до кінця року перевірить ще 101 спецпідприємство

 • 9448 переглядiв

КИЇВ. 15 травня. УНН. До кінця поточного року Мінприроди має перевірити 101 підприємство, що має ліцензію у сфері поводження із небезпечними відходами, передає УНН з посиланням на відповідний документ Міністерства.

Зокрема, у травні міністерство перевірить такі підприємства: ТОВ “СП-Юкойл”, ПАТ "Запорізький металургійний комбінат "Запоріжсталь", ПАТ "Електрометалургійний завод "Дніпроспецсталь" імені А.М.Кузьміна", ПП "Фірма "Меркурій", ПАТ "Мотор Січ".

Разом з тим повідомляється, що за 4 місяці цього року Мінприроди встигло перевірити 29 спецпідприємств. За підсумками перевірок майже 50% підприємств були позбавлені ліцензії на поводження із небезпечними відходами.

Раніше УНН повідомляв, що на ринку утилізації небезпечних відходів екологи фіксують колапс. За їх словами, за час дії мораторію на перевірки бізнесу і відсутність нагляду з боку профільного Міністерства, велика частина спецкомпаній перетворилася у безвідповідальних шахраїв, які замість знешкодження отрутохімікатів складують їх на стихійних звалищах.

З 2018 року Мінприроди виведено з-під дії мораторію та дозволено проводити перевірки. Ековідомство цього року планує перевірити 130 утилізаторів небезпечних відходів.

Українські Національні Новини

Суспільство