minprirodi-zablokuvalo-rozglyad-zakonoproektiv-po-vidkhodam-nardep

Мінприроди заблокувало розгляд законопроектів по відходам – нардеп

 • 6190 переглядiв

КИЇВ. 13 березня. УНН. Міністерство екології та природних ресурсів заблокувало розгляд низки законопроектів, які стосуються сфери поводження з відходами. Про це в коментарі УНН повідомив народний депутат Олег Недава.

В екологічному відомстві вважають, що усі ці законопроекти мають розглядатися після затвердження Національної стратегії поводження з відходами.

“Є багато законопроектів про відходи, але вони не мають підтримки у Мінприроди, бо міністерство займається тим, що розробляє Стратегію поводження з відходами, і це вже відбувається доволі довго.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нацстратегію поводження з відходами назвали “розпилом” міжнародної допомоги

Я маю надію, що найближчим часом ці законопроекти все ж таки підуть в зал. Зв’язку між законопроектами та Стратегією немає. Але Мінприроди хоче спочатку Стратегію, а потім законопроекти. Я вважаю, що це неправильно. Законопроекти вже давно потрібно було прийняти. Вони давно пройшли Комітет і їх можна було б приймати, але от щось заважає”, - зазначив політик.

О.Недава розповів, що одним із таких законопроектів пропонується заборонити підприємствам працювати з небезпечними відходами за відсутністю власної матеріально-технічної бази.

За словами нардепа, проблема недобросовісної утилізації небезпечних відходів є актуальною сьогодні для України. До прикладу, державне підприємство Мінприроди “Укреко-ойл” нещодавно взялося утилізовувати небезпечні відходи “Південної залізниці”, не маючи ані матеріально-техніної бази для виконнаня таких послуг, ані відповідних субпідрядників. Аби виграти тендер, ДП “Укреко-ойл” вдалося до фальсифікації документів. За цим фактом прокуратура відкрила кримінальне провадження. 

Нагадаємо, Мінприроди обіцяло представити Національну стратегію поводження з відходами у грудні 2016 року. На сьогоднішній день представлена лише її технічна редакція

Українські Національні Новини

Суспільство