minuliy-rik-stav-nayspekotnishim-za-vsyu-istoriyu-sposterezhen

Минулий рік став найспекотнішим за всю історію спостережень

 • 8584 переглядiв

КИЇВ. 21 березня. УНН. В усіх куточках планети - атмосфері, морях і навколо полюсів - зміни клімату досягають нових тривожних рівнів, 2016 рік став найспекотнішим за всю історію спостережень. Такими є дані, що їх наводить у детальному глобальному аналізі Всесвітня метеорологічна організація (ВМО), передає УНН з посиланням на ВВС.

Згідно з документом, 2016-й був не лише найтеплішим роком за всю історію спостережень, але й засвідчив найвище зростання СО2 в атмосфері. Водночас Арктичний лід взимку встановив новий мінімум.

У доповіді зазначено, що "екстремальні і незвичайні" погодні умови тривають у 2017 році.

Дані НАСА і Британської метеорологічної служби свідчать, що 2016 рік став найспекотнішим від початку метеорологічних спостережень у 1880 році, ‎відібравши це звання у 2015-го.

Науковці кажуть, що велику роль у цьому відіграє явище Ель-Ніньйо, що проявляється у ‎різкому підвищенні температури поверхневого шару води на сході Тихого океану. Проте ‎головною причиною є викиди СО2 у атмосферу.‎

Серед інших факторів, що спричинили зростання температури у 2016, - ‎небувале потепління в Арктиці. ‎

Автори доповіді стверджують, що поміж екстремальних погодних явищ в 2016 році були сильні посухи у Південній і Східній Африці, а також у Центральній Америці. Ураган Метью в Північній Атлантиці був одним із найбільш руйнівних лих, спричинених погодними умовами. Він призвів до сотень смертей та руйнувань на Гаїті.

Як повідомляв УНН, зростання викидів вуглекислого газу припинилося.

 

Українські Національні Новини

Суспільство